2024.04.19, Péntek

Korszerűsítik az őcsényi repülőtér főépületét

MTI

2018.04.18. 16:30

Korszerűsítik az őcsényi repülőtér főépületét, a több mint ezer négyzetméteres ingatlant vendéglátásra tervezi hasznosítani a tulajdonos önkormányzat - közölte a Tolna megyei település polgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

Fülöp János (független) elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 58 millió forintos támogatásával nyílászárókat cserélnek, szigetelik és akadálymentesítik a kétszintes épületet, amelyet napkollektorokkal is ellátnak. A munkát várhatóan az év második felében végzik el.

Az 1970-es években épült, legutóbb 1993-ban felújított ingatlan a magas fenntartási költségek miatt évente csak 26 napon üzemel, a korszerűsítéssel a használat időtartamát szeretnék növelni.

A lakószobákat, irodákat, éttermet, 50-70 fős konferenciatermet magába foglaló épületet további 50 millió forintos ráfordítással lehet gazdaságosan üzemeltetni - mondta a polgármester.

Fülöp János hozzátette: arra számít, hogy a paksi atomerőmű bővítésének megkezdésével felértékelődik a 163 hektáros, jelenleg az Őcsényi Repülő Klub üzemeltetésében lévő sportrepülőtér, amely mezőgazdasági repülőgépek, helikopterek fogadására is alkalmas.
 

Aktuálisrepülőtérkorszerűsítés Őcsény