2024.04.20, Szombat
Sárszentlőrincnek is van önkéntes mentőszervezete

Sárszentlőrincnek is van önkéntes mentőszervezete

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.03.28. 13:30

Sikeres minősítéssel zárult a Sárszentlőrinci Önkéntes Mentőszervezet 24 órás rendszerbeállító és nemzeti minősítő gyakorlata. A feltételezés szerint egy belvízvédelmi szituációt kellett megoldani a mentőszervezetnek, amiből végül valós védekezés lett.

Hirdetés

A gyakorlat elméleti felkészítéssel vette kezdetét, majd a mentőszervezet tagjainak a gyakorlatban is be kellett bizonyítaniuk, hogy alkalmasak vállalt feladatukra, az alapvető vízkár-elhárítási tevékenység ellátására. A Sió-csatorna jobb partján valós védekezési helyszínen, 150 homokzsák felhasználásával, az altalajon átszivárgó vizek kezelésére ellennyomó medencét építettek ki. A minősítő bizottság vezetője Kiss János Róbert tű. alezredes, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője volt, aki a látottak alapján megfelelt értékelést adott.

A gyakorlatot megtisztelte jelenlétével és aktív közreműködésével a település polgármestere, aki az értékelést követően megköszönte a jelen lévők munkáját, valamint kiemelte a mentőszervezet létjogosultságát a település védelmi mechanizmusában.

Galéria

AktuálisSárszentlőrincSárszentlőrinci Önkéntes Mentőszervezet