2024.04.16, Kedd

Leromlott városrészeket újítanak meg 180 millió forintos keretből Szekszárdon

MTI

2018.03.14. 16:30

Csaknem 180 millió forintos ráfordítással leromlott állapotú városrészekben újít fel lakásokat Szekszárdon az önkormányzat - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával valósítják meg a fejlesztést.

A Szekszárdon található három elkülönülő, rossz állapotú városrész közül a TOP 163 millió forintos forrásából a Patak utca környékén kilenc lakóingatlant fejlesztenek, és egy elhanyagolt gazdasági épületből közösségi épületet alakítanak ki. A projekttől azt várják, hogy az ott élők integrálódjanak a város közösségébe, és visszakerüljenek a munkaerőpiacra.

Az Emmi 15 millió forintos támogatásával a Csikágóként ismert városrészben lévő Halas utcában tervezik tizenöt önkormányzati lakás belső felújítását.

A polgármester hozzátette: a fejlesztések a közösségi házzal együtt mintegy kétszáz ember életkörülményeit javítják majd, a projektek a tervek szerint még az idén, de legkésőbb jövőre befejeződnek.

AktuálisSzekszárdTOPfelújításvárosrészlakóingatlan