2024.04.25, Csütörtök

Új ügyeleti központ létesül Szekszárdon

Kormánymegbízotti Kabinet

2018.02.13. 19:00

A Tolna Megyei Kormányhivatal és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közös sajtótájékoztatón ismertette a Szekszárd, Ybl Miklós utca 1. szám alatt kialakításra kerülő új ügyeleti központ részleteit.

Hirdetés

Az állami tulajdonban, a Tolna Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésben lévő 1754 m2-es irodaházat KEOP pályázat keretében 2014-2015-ben felújították, a külső nyílászárókat kicserélték, a homlokzatot hőszigetelték, a tetőt újra szigetelték és a fűtési rendszert is korszerűsítették. Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott elmondta, hogy az épület azóta üresen áll, és régóta kereste a Tolna Megyei Kormányhivatal annak lehetőségét, hogy a belvárosi ingatlan miként szolgálhatná Szekszárd lakosságát.

2016 februárjában Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere megkereste a Tolna Megyei Kormányhivatalt azzal, hogy egészségügyi alapellátást, egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások biztosítására szolgáló ingatlant keres. Tekintettel arra, hogy az Ybl Miklós utca 1. szám alatti ingatlan a Tolna Megyei Balassa János Kórház közvetlen közelében helyezkedik el, és minden egyéb szempontból ideális közfeladat ellátására, megkezdődtek a tárgyalások az épület hasznosításáról.

 

 

Ács Rezső polgármester hangsúlyozta, hogy a város célja, a belvárosi, használaton kívüli ingatlanok hasznosítása, valamilyen közfunkcióval való megtöltése. Az Ybl Miklós 1. szám alatt épület kiválóan alkalmas arra, hogy itt kerüljön elhelyezésre az új ügyeleti központ.  Ismertette, hogy az alsó szinten kerül kialakításra a gyermek- és felnőttorvosi  ügyelet, egy gyermek- és egy felnőtt körzeti orvosi rendelő szociális helyiségekkel, elkülönítővel.  A felső szinten kerül kialakításra a védőnői szolgálat hat védőnői szobával, négy védőnői tanácsadó helyiséggel, egy vizsgálóval, előadások megtartására alkalmas közösségi szobával.

A védőnői szolgálat és az ügyeleti rendelők a jelenlegi helyükön nem felelnek meg a 21. századi követelményeknek. Az új ügyeleti központ orvosokkal történt folyamatos konzultációk alapján kerül kialakításra, így minden szempontból megfelel majd az elvárásoknak. Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a beruházás TOP pályázat keretében, több mint 206 millió forint keretösszegből valósul meg, melyből mintegy 184 millió forint építési, épület korszerűsítési költség, a fennmaradó részt eszközbeszerzésre, korszerű bútorok vásárlására fordítja az önkormányzat.

 



Ezt követően Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere ünnepélyesen aláírta azt az ingyenes használatbavételi szerződést, mely alapján a város határozatlan ideig üzemeltetheti a Tolna Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő Szekszárd, Ybl Miklós utca 1. szám alatti épületben az új ügyeleti központot, mely előreláthatólag 2019. év második felére készül el.

AktuálisKEOP SzekszárdTolna Megyei KormányhivatalBalassa János Kórházügyeleti központ