2024.04.18, Csütörtök

Megkezdődik a szavazás a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire

hirado.hu

2018.02.19. 19:44

Véget ért a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra szóló jelölési időszak, amelynek során betegek jelölhették orvosaikat munkájuk elismeréseként.

Hirdetés

A tavaly szeptemberben alapított díjat kilenc arra érdemes szakembernek ítélik majd oda, és hét díjazottat a nagyközönség szavazatai alapján választanak ki.

A tavaly szeptember óta tartó periódusban a kitüntetésre országszerte több mint ezer, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak.

A díjat hagyományteremtő szándékkal hozta létre a szegedi Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány, amelynek elnöke, Patakfalvi Zoltán nagy örömét fejezte ki a számos ajánlással kapcsolatban.

„Megindító történeteket olvashattunk az ajánlásokat indokoló sorok között. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra ugyanis olyan szakembereket jelöltek, akik olykor emberfeletti helytállással kezelték betegeiket, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során rendkívüli elhivatottsággal praktizálnak” – mondta a jelölésekről Patakfalvi Zoltán.

A jelöltek közül a nagyközönség március végéig választja ki az év közönségdíjasait, valamint zsűri dönt majd a két szakmai díj várományosáról. A szakmai díj zsűrijét két kiváló és szakmailag elismert orvos képviseli, akiket civil oldalról egy véleményformáló, hiteles közéleti személyiség támogat.

A kiválasztott orvosok munkáját a szavazási időszak lezárását követően, április 26-án a Magyar Tudományos Akadémián ünnepélyes díjátadó keretében ismerik el.

További információk: www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu

AktuáliselismerésjelölésSzent-Györgyi AlbertSzent-Györgyi Albert Orvosi Díjorvosok