2024.04.24, Szerda

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a KKV-k

Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály

2018.01.09. 15:30

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6. napjától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére.

Hirdetés

A pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV-k vehetnek részt.
A központi program segítségével a KKV-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják. A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, amelynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a vállalkozások kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 500 ezer forint, 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 800 ezer forint, kedvezményezett járásban vagy településen új munkahelyenként további 400 ezer forint kiegészítő támogatást kaphatnak.

A munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti a térségben. A munkáltatónak köteleznie kell magát, hogy a beruházási telephelyén vagy a régióban meglevő telephelyein a pályázat benyújtása előtti 12 hónapban meglévő átlagos létszámot fenntartja, és a létszámbővítésre legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget vállal.

A munkaerő-piaci program pályázati időszaka 2018. január 6-tól nyílik meg, és a 2018. február 9-én zárul le. A pályázaton való részvétellel, a pályázat feltételeivel és elkészítésével kapcsolatban a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán személyesen (7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13. 234-es iroda) vagy telefonon a 74/505-680-as telefonszámon

Felhívjuk a tisztelt támogatást igénylők figyelmét, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a változtatás jogát fenntartja a pályázati dokumentációval kapcsolatban, ezért kérjük, hogy kövessék figyelemmel a www.kormany.hu honlapon megjelenő közleményeket! A beadás előtt ellenőrizzék, hogy a pályázatot a honlapon szereplő feltételeknek megfelelően állították össze, mert az ettől való (akár formai, akár tartalmi) eltérés esetén a pályázat elutasításra kerülhet.

A részletes tájékoztató és a szükséges dokumentumok megtekinthető a "Kapcsolódó anyagok" menüpont alatt.

AktuálispályázatfejlesztésKKVmunkahelyteremtő támogatás