2024.04.20, Szombat

Zöld felület váltja a betont Szekszárd belvárosában

mti

2017.12.22. 09:11

Húszezer négyzetméternyi területén növelik a zöldfelületek arányát és a parkolók számát, közösségi térré alakítják a Prométheusz parkot az 1,27 milliárdos beruházásban.

Hirdetés

A Zöld városok program több mint egymilliárd forintos támogatásával növelik a zöldterületeket Szekszárdon. A 2018-ban kezdődő fejlesztések elsősorban a város központi részein valósulnak meg. Haag Éva alpolgármester az MTI-nek elmondta, a projekt keretében a belváros húszezer négyzetméternyi területén növelik a zöldfelületek arányát és a parkolók számát.


Szoborpark és sétakert is a tervek közt

A fejlesztések érintik a Liszt Ferenc, a Szent István, a Luther teret, ahol a betonnal burkolt részeket zöldfelületek váltják fel, közösségi térré alakítják a Prométheusz parkot. Tervezik azt is, hogy a Liszt Ferenc téren szoborparkot és kulturális sétakertet alakítanak ki.    

A zöld város program keretében parkolóház is épül a belvárosban, a parkolóhelyek számát legalább százzal tervezik növelni.


Jövőre indulnak a munkák

„A forrásoktól függően a város lakótelepein is bővítik a zöldfelületeket és fejlesztik a játszótereket” – árulta el a politikus.

Januárban a projekt elemeire ötletversenyt hirdet az önkormányzat, a kivitelezés várhatóan 2018 végén kezdődik, és 2019-ben fejeződik be. A tolnai megyeszékhely önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból nyert el 1,27 milliárd forintot a beruházásokra.

AktuálisSzekszárdparkolókközpark