2024.03.28, Csütörtök

Első alkalommal adták át a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjakat az új időpontban, decemberben, a városi sportünnepen. A MAG-Házban rendezett eseményen a tolnai VB-, EB-érmes, valamint az országos bajnok sportolókat is köszöntötték.

Hirdetés

Az egész várost büszkévé teszik kiváló sportolóink. Az önkormányzat a sportegyesületek folyamatos támogatása mellett a sporttal, mozgással kapcsolatos létesítmények fejlesztésére is jelentős forrásokat biztosít, így többek között a tanuszodára, a városi sporttelepre, vagy a gimnáziumi sportudvarra

– mondta Appelshoffer Ágnes polgármester a december 7-én rendezett városi sportünnepen.

Mint az ismert, a polgármester kezdeményezésére tavaly decemberben tartottak először olyan rendezvényt Tolnán, amelyen az év legkiemelkedőbb eredményeit elért sportolókat köszöntötték, emellett a helyi sportklubok munkáját, eredményeit is bemutatták. Idén decembertől pedig már a jó tanuló-jó sportoló díjakat is ezen az év végi rendezvényen adják át, a tavasszal rendezendő város napi ünnepség helyett.

Az idei programon a polgármester köszöntője után a hat kiemelten támogatott sportegyesület (Fastron Asztalitenisz Club, Tanren Karate SE, Tolnai Kajak-Kenu SE, Tolna Kézilabda Club, Tolna-Mözsi Futsal SE, Tolna Városi Futball Club), valamint a sportos egyesületek közül a Fittolna, a Tolnai SE Korcsolyázó Clubja, a Tolnai Sakk Egyesület és a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület idei eredményeit foglalták össze. Ezután a 2017-ben a legkiemelkedőbb eredményeket elért sportolóknak adott át oklevelet és ajándékot Appelshoffer Ágnes. Világbajnoki, Európa-bajnoki érmesek: Boros Adrián (kajak), Rácz Dániel (quadratlon). Országos bajnokok: Kaiser Anna, Veres Ádám, Szutor Zétény, Szászi Kata (karate), Nagy Raul, Török Bertalan-Debreceni Áron, Tillmann Zsófia-Haiszer Anna Liza-Kapuvári Fanni (kajak), Kiss Márk (motokrossz), a TMFSE U13-as futsal lány csapata: Berta Petra, Acsádi Petra, Gaál Viktória, Kiss Gréta, Botos Viktória, Heidt Fekete Lina, Vámosi Georgina, Udvardi Bianka, Kulcsár Panna, Ezer Anna, Tancsa Bítia, valamint Boros Adrián és Rácz Dániel. A polgármester külön köszöntötte Barina Józsefet, a tolnai kajak-kenu klub mesteredzőjét, aki az országos szövetségtől nemrégiben Az év maratoni edzője elismerést vehette át. 

Az ünnepség végén került sor a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjak átadására. Az idei díjazottak valamennyien a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium tanulói.

Bátori Kamilla, a Tanren Karate SE sportolója, 7. osztályos, tanulmányi átlaga az előző tanév végén kitűnő volt, általános dicséretben részesült. Jelenlegi osztályfőnöke Maráczi Gyöngyi, testnevelő tanára Herczig Gábor, edzője Bali Ervin.
Kaiser Anna 8. osztályos, a Tanren Karate Sportegyesület sportolója. Tanulmányi eredménye kitűnő volt, 6 tantárgyból kapott dicséretet. Osztályfőnöke Weisz Péter, testnevelő tanára Klem Zsolt, edzője Bali Ervin.

Rácz Dániel 12. osztályos, quadratlon versenyző. Tanulmányi eredménye kitűnő volt, 3 tantárgyból kapott dicséretet. Osztályfőnöke és testnevelő tanára Pálinkás Gábor. Edzői Szűcs Fatima, Barina József, Klem Zsolt és Taksonyi Kata.   

Buchmüller Petra 12. osztályos, az Agenta Girls Szekszárdi FC futsal játékosa. Tanulmányi eredménye kitűnő volt, 4 tantárgyból kapott dicséretet. Osztályfőnöke és testnevelő tanára Klem Zsolt, edzője Micskó Márk.

Galéria

Aktuálissportoló TolnaMAG-HázTolnai Szent István Katolikus Gimnáziumsportdíj