Megkezdődhet az új uszoda építése Szekszárdon
Látványterv: Polgármesteri Kabinet

Megkezdődhet az új uszoda építése Szekszárdon

kadarkanet.hu

2017.12.01. 19:00

Hozzájárult a kormány az új szekszárdi uszoda építésének megkezdéséhez. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentett és az MTI által közölt hírt Ács Rezső polgármester posztolta ki Facebook oldalára.

Hirdetés

A mintegy 2,3 milliárd forint értékű beruházásra a Modern Városok Program keretében biztosít forrást a kormány. A beruházás keretében – a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve – 25×33 méteres medencével épül meg az új uszoda a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő mellett.

A 220 centiméter vízmélységű feszített víztükrös medence rövidpályás úszóversenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A medence mérete lehetővé teszi, hogy azt egyszerre használják úszásra és vízilabda edzések megtartására. A medence hosszabb és rövidebb oldalán egy-egy lelátó kap helyet, ezeken összesen 276 nézőnek lesz ülőhely.

 

Látványterv: Polgármesteri Kabinet

 

Az úszásoktatás lehetőségének biztosítására egy 8×16 méteres, 80 centiméter vízmélységű tanmedence épül, melynek három oldalán szárazedzéseket lehet tartani. A tanmedencét egy üvegfal fogja elválasztani az előcsarnoktól, ahol egy büfé is helyet kap.

Az épülő létesítményben három sportszauna lesz. Ezekhez pihenő és merülő medence is kapcsolódik majd, az öltözők pedig az alagsorban kapnak helyet. Ezeken és a szükséges zuhanyzókon, illetve mellékhelyiségeken kívül tárgyaló és iroda, valamint fitneszterem is lesz az új uszodában.

A remények szerint az új létesítménynek köszönhetően a városi úszó- és vízilabdasport egyaránt bővülni fog.

uszodaModern Városok Program Ács Rezső Szekszárd