2024.04.23, Kedd

Világító origamikkal ünnepeltek Tolnán

www.teol.hu

2017.11.15. 20:07

Száznegyven fényes origamit akasztottak a tolnai MAG-Ház melletti fenyőfa ágaira, ezzel ünnepelték a városban az origami-világnapokat.

Hirdetés

Idén világító papírhajtogatásokkal ünnepelték az origami-világnapokat Magyarországon, így Tolnán is. Mint azt Tuzy Ibolya ötletgazda, a Magyar Origami Kör (MOK) mözsi tagja elmondta, a világnapokat október 24. és november 11. között rendezik. A MOK idén ez alkalomból világító origamik elkészítésére tett közzé felhívást.

A városban a Tolnai Kulturális Központtal karöltve szervezték az akciót. Megkeresték a helyi iskolákat, és arra kérték a diákokat, hogy a kisebbek vízibombákat, a nagyobbak darukat hajtogassanak.

 

 

Az elkészült alkotásokba LED-fényforrásokat tettek, ettől váltak azok néhány napig világítóvá. A száznegyven fényes origamit a tolnai MAG-Ház melletti fenyőfa ágaira akasztották, illetve a fa előtt helyezték el.

A „kiállítást” olyan alkalomra időzítették, amikor viszonylag sokan megfordulnak a kulturális központ épületeiben: november 11-én, pénteken késő délután egy tárlat nyílt a MAG-Házban, este pedig a gimnáziumi szalagavató zajlott a Lovardában. Így számosan találkozhattak a világító hajtogatásokkal.

Aktuális Tolnatolnai MAG-Házorigamiorigami-világnapok