2024.03.29, Péntek

Újabb fejlesztés várható a tolnai sportpályán

www.tolna.hu

2017.11.14. 13:20

Az öltöző és az élőfüves nagypálya felújítása, egy új élőfüves nagypálya és kispálya kialakítása is szerepel a Tolna Városi Futball Club tervei között.

Hirdetés

További jelentős beruházásokat tervez a Tolna Városi Futball Club a városi sporttelepen. A megvalósítandó fejlesztések közé tartozik az öltöző és az élőfüves nagypálya felújítása, egy új élőfüves nagypálya és kispálya kialakítása, illetve egyéb infrastrukturális fejlesztések. A költségek 70 százaléka tao-forrásból biztosítható, 30 százalékot kell önerőként állni. A Tolna VFC azt kérte a képviselő-testülettől, hogy az önerőt a város biztosítsa.

Az önkormányzat korábban is támogatta a városi tulajdonú sporttelep fejlesztését. A mostani fejlesztés önereje azonban komoly summa, 51 millió forint, amit a város egy összegben nem tudna vállalni. A testület végül úgy döntött, hogy a támogatást több évre elosztva biztosítja: jövőre 30 millió, 2019-ben, 2020-ban, 2021-ben pedig 7-7 millió forint támogatást ad. A 2018-ban esedékes 30 milliót a tolnai vízmű kft. végelszámolása során felszabaduló összegből tudják fedezni.

Aktuálisfejlesztéstolnai sportpálya