2024.04.19, Péntek

Megáldott cipókat osztottak ki a szertartás végén a hívek között Tolnán

teol.hu

2017.11.23. 21:46

Megújították fogadalmukat a tolnai Karitász tagjai. Erre az eseményre minden évben, a Szent Erzsébetre – a szegények patrónusára – emlékező mise keretében kerül sor. A szöveg előolvasója a szervezet egy új tagja, Borzáné Frei Éva volt.

Hirdetés

A szombat esti Karitász-misét Ravasz Csaba tolnai plébános celebrálta. A koncelebránsi teendőket Rostás Jenő faddi plébános, címzetes apát látta el. Ő áldotta meg azokat az Erzsébet-cipókat is, amelyeket a szertartás végén kiosztottak a hívek között. A perselypénzt ezen a hétvégén minden katolikus templomban a szükséget szenvedő családok részére gyűjtötték.

Tolnán más gyűjtés is folyik e naptól kezdve az advent ideje alatt. Ravasz Csaba felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy kosarat helyeztek ki az egyik mellékoltárnál, melybe tartós élelmiszereket várnak, adományként. Továbbá a Karitász-perselybe dobott pénzen is azt vásárolnak, és üzletekben is szerveznek gyűjtéseket. Mindezekből ajándékcsomagokat állítanak össze a város nehéz sorsú családjainak és az egyedül élő idős rászorulóknak a megsegítésére.

AktuálisSzent Erzsébet KaritászTolna