Facebook  Twitter

Esős, borongós idő várható a hétvégén Szekszárdon és környékén
Retkes Tamás - Szekszárd

Esős, borongós idő várható a hétvégén Szekszárdon és környékén

Kadarka.net/MTI

2017.11.10. 06:00

Borongós, őszi idő várható a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hirdetés

.Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 8-, napközben 12 fok várható, szombaton hajnalban 5-, napközben 13-, míg vasárnap hajnalban 6-, napközben 13 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján közepesen felhős, enyhén szele időre van kilátás.

A jövő hét első felében tovább csökkenek a nappali maximumok. Hétfő hajnalban 6-, napközben 7 fok, míg kedd hajnalban 24-, napközben 7 fok, szerda hajnalban pedig 25-, napközben 6 fok várható Szekszárdon és környékén.

Országos előrejelzés

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken több helyen megélénkül a szél. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, a legtöbb helyen pár órára kisüthet a nap. Estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, késő este északon, északnyugaton előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet. Napközben 9-13 fokig melegszik a levegő.

Szombaton kezdetben északon lehet eső. Napközben csak néhol, majd estétől egyre nagyobb területen várható csapadék, s a szél is élénk lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-8, a legmagasabb 9-14 fok között várható.

Vasárnap délután ismét beborul az ég, és egyre nagyobb területen ered el az eső. A szél többfelé élénk, helyenként erős is lehet. A minimumhőmérséklet 3-8 fok között valószínű. A nappali maximumok 8-14 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

időjárás SzekszárdOMSZborongós idő ősz