2024.03.28, Csütörtök

Elindult a jelölés a 2018-as Jószolgálati Díjra

bonyhad.hu

2017.11.19. 15:27

A díj célja többek között, hogy a különböző területeken szociális munkát végzők gyakran láthatatlan, de áldozatos és példaértékű munkáját, valamint annak a társadalomra gyakorolt hatását bemutassa, a különböző szociális életpályákat népszerűsítse, és azok társadalmi elismertségét növelje.

Hirdetés

Jószolgálat-­­díj a különböző szociális területeken áldozatos és példaértékű munkát végzőket kívánja évről évre elismerni. A díjra megfelelő ajánlással országos szinten bárki jelölhet olyan személyeket, szervezeteket, közösségeket akik, vagy amelyek kiemelkedően példaértékű, áldozatos munkát végeznek az alábbi területek valamelyikén: családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka.

A jelölési időszak zárása után - a hivatásszerűen végzett szociális munka területein - a magyar segélyszervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri bírálja el a beérkezett pályázatokat és választja ki a díjazottakat a hivatásszerűen és az önkéntesen végzett szociális munka kategóriában.

A díj célja többek között, hogy a különböző területeken szociális munkát végzők gyakran láthatatlan, de áldozatos és példaértékű munkáját, valamint annak a társadalomra gyakorolt hatását bemutassa, a különböző szociális életpályákat népszerűsítse, és azok társadalmi elismertségét növelje. A díj missziója továbbá, hogy díjazott személyek és intézmények széles körű bemutatásán keresztül a szociális munka különböző közegeinek mindennapjaiba is betekintést adjon. Egész éven át tartó médiakampányon keresztül hívja fel a figyelmet a rászorulók különböző rétegeire valamint az irántuk való tolerancia és cselekvő szeretet fontosságára.

Tavaly egyébként a több mint 26 éve felnőtt, fogyatékossággal élőkkel foglalkozó pécsi Fogd A Kezem Alapítvány kapta az egyik elimserést.

A tavaly díjátadó kisfilmje:

 

 

Aktuálisjelölés Jószolgálati Díjszociális területpéldaértékű munka