2024.04.26, Péntek

Százmilliós keret áll rendelkezésre a Sió turisztikai fejlesztésére

www.teol.hu

2017.10.30. 16:06

Hamarosan elkezdődik a Sió turisztikai fejlesztése, a mintegy 100 millió forintos beruházás várható befejezése 2018. októberére tehető.

Hirdetés

Hamarosan elindul a Sió turisztikai fejlesztése projekt, a támogatási szerződést ma írta alá a Magyar Államkincstár nevében Fehér János megyei igazgató és Szekszárd polgármestere Ács Rezső. A település vezetője elmondta, a TOP pályázatoknak és a Modern Városok programnak köszönhetően szépen fejlődik a város, és az új fejlesztések minden mérföldkövénél szeretnék tájékoztatni a szekszárdikat erről.

Most a Sió turisztikai fejlesztése került célegyenesbe, amely a megyei és a szekszárdi önkormányzat, valamint a Szekszárdi Kajak Kenu Egyesület kiemelt programja. A megye víziturisztikai útvonalát kívánják kialakítani a Sión, melynek a legnagyobb bázisa a kajak kenu sportág vízi bázisa is lesz egyben. A kerékpárút a csatorna mentén végig halad majd. A város eszközbeszerzéssel, parkolók kialakításával, a víz- és szennyvízcsatlakozási pontok kiépítésével, szabadtéri edzőpálya, valamint pihenőpark létesítésével járul hozzá a fejlesztéshez. Ács Rezső polgármester elmondta, szeretnék, ha a kerékpárosok egészen a Gemenci erdőig kikerekezhetnének az elkészített útvonalon. A pályázat segítségével százmilliós keret áll rendelkezésre a program megvalósításához. A munkák befejezésének időpontja, legkésőbb 2018. októbere. A polgármester hozzátette, bízik benne, ha megvalósul a fejlesztés Szekszárd és környéke még több turistát vonz majd, akik itt is töltenek pár napot. A későbbiekben pedig azon dolgoznak majd, hogy a kerékpárút a város határán túlra is kiterjedjen úgy, hogy több településsel is összekösse a megyeszékhelyet.

 

AktuálisprojektModern Városok Program Szekszárd Sió turisztikai fejlesztése