2024.04.18, Csütörtök

Országos Haditorna Verseny került megrendezésre Tolna megyében

www.kormanyhivatal.hu

2017.10.06. 16:35

A csapatok különböző ügyességi és elméleti versenyszámokban mérhették össze tudásukat.

Hirdetés

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Honvédelmi Minisztérium a 2017/2018–as tanévben is megrendezte az Országos Haditorna Verseny Tolna megyei fordulóját. A szervezők célja, hogy megismertessék és közelebb hozzák a honvédelem által közvetített értékeket a fiatalok számára. Fontos alapelvei a rendezvénynek a rend, a fegyelem, a kölcsönös segítségnyújtás, amelyek ahogy a honvédségben, úgy a sportban is meghatározóak.
Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg a rendezvényt, melyre a honvédséggel együttműködő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.

A négyfős csapatok különböző ügyességi és elméleti versenyszámokban mérhették össze tudásukat. A diákok kipróbálhatták magukat az akadálypálya leküzdésében, kézigránátdobásban, váltófutásban, légfegyveres lövészetben, elsősegélynyújtásban, és egy tájékozódási pályán, amit a Fehérlófia Sportegyesület állított fel. A fizikai állóképességet, ügyességet igénybe vevő feladatok mellett a középiskolások a Magyar Honvédség tevékenységével foglalkozó, illetve történelmi kérdéseket tartalmazó feladatsort töltöttek ki.

 

 

A Haditorna Versenyen induló 15 csapat közül a legeredményesebb az FM DASZK Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium II. csapata lett. A dobogó második és a harmadik fokára szintén ezen intézmény diákjai állhattak fel. A díjazott csapatok a Honvédelmi Minisztérium és a Tolna Megyei Védelmi Bizottság jóvoltából értékes ajándékokat vehettek át, külön díjban részesült az SZSZC Ady Endre Középiskolája és Kollégiuma leány kadét csapata.

 

Forrás:www.kormanyhivatal.hu