2024.04.19, Péntek
Közel harmincszor vonultak a tűzoltók a vihar miatt vasárnap Tolnában
vs.hu

Közel harmincszor vonultak a tűzoltók a vihar miatt vasárnap Tolnában

www.tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.10.30. 17:40

A Nárcisz névre keresztelt vihar 2017. október 29-én, vasárnap délben érte el megyénket, amely miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. október 29-én 12:20 órakor adta ki piros riasztását.

Hirdetés

Az orkán erejű széllel érkezett vihar sok munkát adott a tűzoltóknak. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit rövid időn belül több mint húsz káresethez riasztották, túlnyomó többségében fakidőlésekhez.

A tűzoltók úttestre és épületre dőlt fákat, illetve faágakat távolítottak el Tolnán, Tamásiban, Nagyszékelyen, Madocsán, Iregszemcsén, Sárpilisen és Alsónyéken, valamint a szélvihar által megrongált háztető ideiglenes befedése adott munkát az egységeknek Tolna-Szigeten. Ez utóbbi helyszínen a ház idős hölgy lakóját rokonok fogadták be. A vasárnap délutáni viharral összefüggésben senki nem sérült meg.

A nagy erejű széllökések miatt sérült a villamos hálózat, melynek következtében fogyasztói hely kiesések léptek fel. A szolgáltató a hibákat gyorsan elhárította. A legtöbb egyszerre kiesett fogyasztói hely 23:00 és 0:00 között 2150 volt. Az áramszolgáltatás ma reggel mindenhol helyreállt.

Tolna megye területén összesen 23 esetben történt tűzoltói beavatkozás fakidőlés, letört faág, két esetben pedig magasból lógó tárgy miatt. Tolna megye területén 5 hivatásos, 3 önkormányzati és 3 önkéntes egység avatkozott be.

 

AktuálisTolna megyeszéllökésvihar tűzoltók villamos hálózat