Az építmények védelmet nyújtanak esős, szeles időben

Hirdetés

Ezzel a 113 szekszárdi buszmegálló között már 84 fedett megállót találni. A fedetté átalakított buszmegállók a Szőlőhegytől egészen a Rákóczi utca északi részéig helyezkednek el, így a város valamennyi területe érintett a fejlesztéssel. A fedett buszmegállóknak köszönhetően javul az utasok kényelme, hiszen az építmények védelmet nyújtanak esős, szeles időben. A várók üvegfala 8 mm-es biztonsági üvegből készült, így remélhetőleg a vandálok sem tudnak azokban kárt tenni – tudtuk meg Ács Rezső polgármestertől kedd délelőtt, a buszmegállók átadásáról a Kadarka utcában tartott sajtótájékoztatón.

A városvezető elmondta, a mintegy 17 millió forintos beruházás a paksi atomerőmű alapítványa, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázata keretében valósult meg. A fejlesztésre 13 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, mely mintegy négy és fél millió forint önrésszel járult hozzá a beruházáshoz.

Ács Rezső tudatta, az önkormányzathoz folyamatosan érkeztek a jelzések a fedett buszmegállókra való igényről. Ennek szerettek volna eleget tenni. Emellett várható, hogy az új paksi atomerőművi blokkok építése nyomán megnő a város lakossága és az utazóközönség száma. Ez is indokolta a fejlesztést.

A Kadarka utcai megálló nemcsak fedetté vált, de a buszöböl és a környező járdák is megújultak – közölte Ács Rezső. Hozzátette, Gyurkovics János, a körzet képviselője jelezte, hogy a Kadarka lakótelep környékén parkolási gondok tapasztalhatók. Ezért terveket készítenek arra vonatkozóan, hogyan tudnák gyarapítani a parkolóhelyek számát.

A polgármester emlékeztetett, az önkormányzat az elmúlt években jelentős összegeket fordított a tömegközlekedés korszerűsítésére. Új buszöblöket alakítottak ki, a tartósság jegyében díszburkolattal látták el az öblöket a város jelentős részén, illetve utastájékoztató rendszert építettek ki. Zárásként közölte, a fejlesztések nem állnak le, a fennmaradó tizenkilenc buszmegálló fedetté történő átalakítására is keresik a pályázati lehetőséget.

 

Forrás: www.kadarka.net

szekszárdkorszerűsítéstömegközlekedésbuszmegállóJövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázat