2024.03.28, Csütörtök

Paksra is ellátogat a Posta Múzeum kamionja

paks.hu, posta.hu

2017.06.20. 12:12

A Postamúzeum és a Magyar Posta utazó kiállítással emlékezik az önálló magyar posta megalakulásának 150. évfordulójára. A kiállítás június 22-én Pakson is megtekinthető lesz.

Hirdetés

A kiállítás bemutatja a függetlenné válás történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogy hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. A ma postai célokra használt legnagyobb, 18 tonnás teherautóban berendezett kiállítás május 4-én indult országjáró útjára, megáll azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, ellátogat országos fesztiválokra és feltárja rakterét az útvonalába eső településeken.

A legmodernebb kiállítási technika, az Augmented Reality („kiterjesztett valóság” a valóság egyfajta virtuális kibővítése) segítségével 150 éves múltunk jellegzetes figuráját is a kocsiba varázsoltuk, aki életnagyságban, szemtől-szemben jelenik meg a látogatóval.

Az önálló magyar posta megalakulásának 150. évfordulójára létrehozott, Történelmet kézbesítünk című tárlat 9 és 17 óra között látogatható ingyenesen a Városi Múzeum parkolójában.

 

Forrás: paks.hu, posta.hu

AktuálisMagyar Postaévfordulóutazó kiállításpostaszolgálat