2024.03.29, Péntek
Főigazgatói elismerésben részesült három Tolna megyei tűzoltó
Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Főigazgatói elismerésben részesült három Tolna megyei tűzoltó

tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.06.08. 10:46

2017. május 19-én egy újraminősítő gyakorlat keretében a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet és a HUSZÁR Önkéntes Katasztrófavédelmi Mentőszervezet is sikeresen teljesítette az ENSZ INSARAG megújult irányelvek szerinti követelményeket a 36 órás terepgyakorlaton.

Hirdetés

Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója személyre szóló levélben köszönte meg a mentőszervezetek tagjainak az újraminősítésben nyújtott teljesítményét, melyek ünnepélyes átadására a mai napon került sor. A leveleket és az eseményt megörökítő emléklapot dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató adta át az érintettek részére. Dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes mellett Máté János tű. százados és Jantner Attila tű. őrnagy részesültek elismerésben.

Dr. Balázs Gábor megyei igazgató köszöntőjében méltatta a mentőszervezetek és az elismerésben részesültek tevékenységét. Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a világon elsőként a HUNOR elődje, a Fővárosi Központi Rendeltetésű Mentőszervezet szerezte meg az ENSZ INSARAG minősítést a nehéz kategóriájú csapatok között 2005-ben. A HUNOR és a HUSZÁR 2012-ben szerzett minősítést, ezt újították most meg.

Dr. Balázs Gábor elmondta, hogy büszkeséggel tölti el az újraminősítésben részt vett kollégái teljesítménye. Az igazgató hozzátette, hogy ha díszparancson szerepel valakinek a neve, azt jelenti, hogy példaként szolgál mások előtt, a példa azonban nagy felelősséggel is jár.

 

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemelismerésHUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet