2024.04.16, Kedd

Átadták Tolna megye legnagyobb futókörét

dombomedia.hu

2017.06.16. 16:00

2017. június 13-án a „Mozgásban a város - fussunk Záhonyig” című rendezvény keretében átadták a 600 méteres szigeterdei rekortán futókört is a mozogni vágyóknak.

Hirdetés

A „Mozgásban a város - fussunk Záhonyig” című rendezvény keretében köszöntötték és díjazták a 2016/2017. tanév jó tanulóit és sportolóit is.

Elkészült az a szigeterdei 600 méteres futópálya, ami Tolna megye legnagyobb futóköre is egyben. Szabó Loránd polgármester köszöntőjében kifejtette, kitűztek egy első hallásra lehetetlennek tűnő célt, mely a „Fussunk Záhonyig” címet kapta, ami mintegy 500 kilométert jelent. A megmozdulás nevével meghökkentést szerettek volna elérni, másrészt érzékeltetni szerették volna, hogy átlagon felüli teljesítménnyel lehet ma csak érvényesülni, ez a rendezvényben benne van, aminek még közösség formáló ereje is van. Csak akkor teljesíthető, ha több százan összefognak és együtt, a métereket összeadva ki jön majd az 500 kilométeres összteljesítmény – mondta a polgármester.

A rendezvényen részt vett Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Potápi János Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

Az ünnepélyes átadón a diákok a rajtvonalnál gyülekeztek a céljuk pedig nem más volt, mint hogy összesítésben lefussák a Dombóvár és Záhony közötti mintegy 500 kilométeres távot. A rajtpisztolyt pedig Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke húzta meg, amellyel elrajtolhatott 248 fős mezőny.


Az elnök köszöntőjében kifejtette, a 2012-es londoni olimpia után indult a Létesítmény Fejlesztési lehetőség, amelyet 16 kiemelt olimpiai sportág igényelhetett. Ez a nettó 50 millió forint értékű beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 90.88%-os vissza nem térítendő támogatásával, valamint Dombóvár Város Önkormányzatának önerejével együtt jöhetett létre. A kivitelezést pedig az ECHO SPORT Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezte el.

A gumiborítású körnek köszönhetően a pálya kíméli majd az ízületeket, így növelve a teljesítőképességet is. A 13 milliméter vastagságú rekortán futókör mellett térköves járda is készült, amely 1,4 méter széles, ez azért fontos, mert aki sétálni vagy kerékpározni szeretne, annak legyen erre is lehetősége.

 

Forrás: dombomedia.hu

AktuálisDombóvárátadásSzigeterdőrekortánfutópálya