2024.03.29, Péntek

Egy hétvége a magyar népmese jegyében

szekszardagora.hu, programturizmus.hu

2017.05.26. 11:09

2017. május 27-28-án második alkalommal rendezi meg a Babits Mihály Kulturális Központ a Háry János Mesefesztivált Szekszárdon. Ezúttal Gyermeknappal összevonva és népmesei programokkal tarkítva várják az érdeklődőket. A program helyszínéül a szervezők a tavalyi évhez hasonlóan a Szent István teret választották.

Hirdetés

A szombati nap házigazdája Tündérszép Ilona lesz. A hangulatot 10:00 órától az Egyszervolt Mesezenekar Mulatság Meseországban c. óriásbábos koncertje alapozza majd meg, ezt követi Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntő beszéde.

A délelőtt folyamán találkozhatnak a gyerekek gólyalábas mulattatókkal, délután pedig többek közt fellép a Magyar Népmese Színház, a MintAPinty Zenekar, a Csurgó Zenekar és a Pom-Pom együttes.
Az esti órákban visszatér a tavalyi év legkedveltebb programja, a Legények, leányok, gyújtson fényt ceruzátok! – gyermekrajzpályázat rajzaiból fényfestés a Művészetek Házára.

Vasárnap Lúdas Matyi műsorvezetésével követik majd egymást a programok, 10:00 órakor Dr. Haag Éva Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere mond gyermeknapi köszöntőt. Délelőtt főként ovis mesemondóké a főszerep, de érkezeknek a nevetőizmok fitneszgurui - a hórihorgas Vaga Banda csapata. Délután bábszínház várja az apró népet, illetve fellépnek a Langaléta Garabonciások, a Szotyola Zenekar, és az Iszkiri Zenekar koncertje zárja a fesztivált.
Mindkét nap folyamán több ízben mutatkoznak majd be városi intézmények mesés produkciókkal.

Kiegészítő programokból sem lesz hiány. A Négyszögletű Kerek Erdőben többek közt a Fanyűvő Ügyespark, a Paszulykeringető és Rettenetesnagymancs foglalkoztató várja a gyerekeket. Az egész piciknek babajátszó, és Ringató foglalkozás áll majd rendelkezésükre.
A Kézműves Udvarban szeretettel várják majd az ügyes kis kezeket, ugyanitt megtalálható lesz a Civil Cukrászda, ahol önkéntesek által kínált mesés süteményeket lehet majd kóstolni.
A 160 lakásos előtti téren Tóbiás és Balambér KRESZ parkja, illetve elektromos kisautók várják az apró sofőröket. A Babits Mihály Kulturális Központ Prométheusz Park felőli oldalán a város leghosszabb aszfaltrajzát készíthetik el a gyerekek, a parkban pedig vidámpark várja a légvárak kedvelőit.

 

Forrás: szekszardagora.hu, programturizmus.hu

AktuálisSzekszárdfesztiválGyermeknapnépmeseHáry János Mesefesztivál