2024.04.20, Szombat
A Komlósi család nyerte a Közlekedik a család megyei döntőjét
Fotók: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komlósi család nyerte a Közlekedik a család megyei döntőjét

police.hu

2017.05.22. 09:19

2017. május 20-án Szekszárdon is megrendezte a „Közlekedik a család” elnevezésű országos vetélkedő Tolna megyei fordulóját az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága.

Hirdetés

Jó hangulatban telt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő Szekszárdon, amely nem csak a versenyzőknek, de a program többi látogatójának is izgalmakban bővelkedett.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és szakmai támogató partnerei által életre hívott rendezvényen lehetőség nyílt a rendőr-és tűzoltó járművek szemügyre vételére, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták az ügyességi feladatokat „részeg szemüvegen” át, a bátrabbak viszont megtapasztalhatták azt is, milyen erőhatás éri az embert 6 kilométer/óra sebességgel való ütközésnél. A toborzócsoport munkatársai pedig tájékoztatták az érdeklődőket a határvadász-képzésről és a felvételi eljárás menetéről.

A 2017. május 20-án megrendezett vetélkedőn azok a családok vehettek részt, akik legalább egy 6-17 év közötti gyermeket nevelnek és az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás vezetői engedéllyel. A tudáspróba során a kicsik és nagyok KRESZ tesztlapot töltöttek ki, majd a gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen bizonyítottak, a szülők pedig gépkocsi vezetéstechnikai pályán, valamint az elsősegélynyújtás területén mutathatták meg rátermettségüket.

A legeredményesebben szereplő család képviseli Tolna megyét az országos döntőn, amely 2017. június 10. és 11. között lesz Budapesten.

Helyezések:

1.: Komlósi család (Dunaszentgyörgy)
2.: Halász család (Hőgyész)
3.: Ill család (Szekszárd)

 

Forrás: police.hu

Galéria

AktuálisTolna megyevetélkedőközlekedésbiztonságKözlekedik a család2017