2024.03.29, Péntek

Ma kezdődik a szakmák éjszakája!

mti, szakmakejszakaja.hu

2017.04.21. 11:33

Több mint 4600 programmal várja a látogatókat a Szakmák éjszakája pénteken az ország több mint száz településén. A rendezvényhez Tolna megyéből hat város intézményei csatlakoztak. Az intézmények célja a szakképzés népszerűsítése.

Hirdetés

A Szakmák éjszakája keretében a szakképzési centrumok oktatási intézményei mellett számos gyár, üzem és egyéb létesítmény - többek között áruház, vasúti forgalomirányító, bankfiók, vendéglátó hely, víztorony, posta - is megnyitja kapuit. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a gyakorlati programokra, vagy a saját kézzel végezhető tevékenységekre, így a látogatók maguk is kipróbálhatják a szakmák egyes fogásait, megtekinthetik a képző intézmények műhelymunkáját, interaktív programokon vehetnek részt.

A rendezők nem csupán a pályaválasztók, hanem a felnőttek számára is kínálnak programokat, a látogatók emellett az agrárképzésben elsajátítható szakmákkal is megismerkedhetnek.

Szekszárdon 50, Bonyhádon 14, Pakson 13, Dunaföldváron 11, Tamásiban 8, Dombóváron pedig 7 program várja az érdeklődőket.

 

A Szakmák éjszakáját másodszor rendezik meg idén pénteken este 18 órától, tavaly a programokra több mint 40 ezren látogattak el, így a rendezvény már az első alkalommal Európa egyik legjelentősebb pályaorientációs eseménye lett.

 

Forrás: mti, szakmakejszakaja.hu

AktuálisTolna megyeprogramokszakképzésszakmák éjszakája