2024.03.28, Csütörtök

Újra lehet pályázni a rádiós műsorok támogatására

mti

2017.03.05. 18:13

A Médiatanács döntése alapján a megyében a szekszárdi Rádió Antritt kapott segítséget, de az idei év kereteit is megnyitották.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megnyitotta a rádiós műsorokat támogató pályázat idei, 300 millió forintos keretét.

A legutóbbi testületi ülésen született döntés alapján huszonhét rádióműsor kap támogatást a tavalyi utolsó fordulóban, összesen 74,6 millió forint értékben. Ez volt a Magyar Média Mecenatúra program keretében futó 2016-os műsortámogatási pályázat utolsó, negyedik fordulója. 

A tanács a döntéssel hozzájárul a komlói 99,4 Rádió 1, a Debrecen Rádió FM95, a Rádió Szarvas, a fővárosi Karc FM, a Nógrád megyében fogható Rádió Focus, valamint a szolnoki és a karcagi Aktív Rádió hírműsorainak elkészítéséhez.

Közérdekű magazinműsorok finanszírozásában kap segítséget a nyíregyházi Mustár Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a Csaba Rádió, a kisújszállási Európa Rádió, a Kunság Rádió és a Szent István Rádió.

Hírműsorok és közérdekű magazinműsorok elkészítéséhez kap támogatást a Rádió Most Kaposvár, a szegedi Rádió 88, a Sopron Rádió, a kecskeméti Gong Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt és a Komárom-Esztergom megyei Forrás Rádió.

Tematikus magazinműsor kategóriában támogatást nyert a Tisza-tó Rádió és a Kelet-Balaton térségének helyi rádiója, a Balaton Rádió.

A tanács a pályázat 2017-es keretét is megnyitotta, így az első fordulóban 75 millió forint értékben újabb rádiós médiaszolgáltatók igényelhetnek támogatást a három műsortípus finanszírozására. A pályázatokat március 30-ig elektronikus úton lehet benyújtani.

AktuálisSzekszárdtámogatásrádiómédiatanács