2024.03.29, Péntek

Összefogásra sarkallják a megye óvodáit

dombomedia.hu

2017.03.24. 09:00

A víz világnapja alkalmából konferenciát szervezett a dombóvári Szivárvány Óvoda. A rendezvényen előadást tartottak az intézmény dolgozói, akik bemutatták a megye 29 óvodájából érkező 53 óvodapedagógus nevelési gyakorlatait.

Hirdetés

Az eseményen részt vett Simon István önkormányzati képviselő, aki beszédében kiemelte, hogy az óvónők megérdemlik a hivatásuk iránti tiszteletet, melyet végeznek a gyermekek fejlesztése, fejlődése érdekében. A város elkötelezett afelé, hogy olyan környezetet biztosítson a gyermekek számára, ahol az egészséges életmód és a környezetvédelem fortélyait tanulhatják meg a pedagógusoktól.

A program célja, hogy a Tolna megyei óvodákat összefogják, mely lehetőséget ad szakmai tapasztalatcserére is. Ezzel közvetíteni tudják azokat a gyakorlatokat, amelyeket a különböző intézményekben tartanak a fenntarthatóság és a környezetvédelmi neveléssel kapcsolatban – mondta köszöntőjében Tarr Ágnes, a Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője.

Az Egy Csepp Környezetvédelem című konferencián előadást tartott többek között Regenyeiné Pénzes Krisztina óvodapedagógus, munkacsoport vezető, aki az Út az örökös zöld óvoda címhez előadását tolmácsolta, továbbá Berklné Farkas Edit intézményvezető-helyettes, aki a Víz, víz, tiszta víz című projekt bemutatásáról tartott szakmai értekezést a résztvevőknek.

AktuálisTolna megyeóvodakonferenciakörnyezetvédelemVíz Világnapja