2024.04.25, Csütörtök

Német diákok képzését segíti a KPVK

kpvk.pte.hu

2017.03.17. 09:20

A 2006-ban kötött partneregyezmény keretében a KPVK a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzattal tíz éve vállal részt a szekszárdi Wunderland Óvodába érkező németországi diákok szakmai gyakorlatának lebonyolításában.

Hirdetés

A Wunderland Óvodában február-március folyamán az Euro Akademie Tauberbischofsheim szociálpedagógiát tanuló diákjai töltik óvodai gyakorlatukat, melynek célja a magyar óvodai nevelési rendszer megismerése. A német diákok ennek részeként hospitáltak a PTE szekszárdi Gyakorlóóvodájában, majd a német és a magyar óvodapedagógusok képzési folyamatát összehasonlító, német nyelvű órán vettek részt a KPVK Illyés Gyula Pedagógusképző Intézetében.

Dr. habil Klein Ágnes, a KPVK IGYPI intézetigazgatója elmondta, hogy az esemény a szakmai tapasztalatcserén és a német nemzetiségi képzésben részt vevő magyar hallgatók nyelvtudásának megerősítésén túl kiváló alkalom a programban részt vevő fiatalok interkulturális tapasztalatszerzésére is.

Simon Attiláné, a Wunderland óvoda vezetője azt hangsúlyozta, hogy a német nemzetiségi csoportokba járó óvodások számára hatalmas élmény az anyaországi diákokkal beszélgetni, hisz ez teljesebbé teszi számukra a német nyelvi környezetet. Kiemelte, hogy a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a KPVK együttműködésének keretében a német tanulók számára a szekszárdi egyetemi kar állítja ki szakmai gyakorlatról szóló igazolást.

AktuálisSzekszárddiákképzésóvodásokpécsi tudományegyetemnémet nemzetiségszakmai gyakorlat