2024.04.20, Szombat

Beiktatták az új tűzoltóparancsnokot Szekszárdon

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.02.08. 14:51

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak egy újdonságot is hozott a 2017-es év, hiszen Győri Lajos tű. alezredes személyében február 1-jétől új parancsnokkal kezdenek munkához.

Hirdetés

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes igazgató megköszönte az előző parancsnok, Ábrahám Sándor tű. alezredes munkáját. Az igazgató elmondta, hogy az új parancsnok szakmai munkája és felkészültsége biztosítja az elődje által végzett munka folytatását, a tűzoltóság jogszabályoknak megfelelő működését. Dr. Balázs Gábor kiemelte, hogy a tűzoltóparancsnoknak ma már nem csak a tűzoltásban és műszaki mentésben kell otthon lennie, hiszen a jogszabályok számos egyéb feladatot rónak rá, és mindezek mellett a jó apa gondosságával a rá bízott állományért is felelősséggel tartozik.

Győri Lajos megköszönte a bizalmat, és elmondta, hogy munkája során a szakmaiságot tartja elsődlegesnek. Az elődje által végzett magas színvonalú munkát kívánja folytatni, melyhez a tűzoltóknak is élethosszig tartó tanulásra van szükségük. Az új parancsnok célul tűzte ki egy egységes, erős csapatszellem kialakítását, hiszen a tűzoltói beavatkozások megkövetelik a csapatmunkát.

Győri Lajos 1990-ben szerelt fel tűzoltónak, pályafutását gépjárművezetőként kezdte Szekszárdon, majd rövid időn belül szolgálatparancsnokká nevezték ki. 2012-től három éven keresztül a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatban tevékenykedett, ahonnan ismét a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra került szolgálatparancsoknak egészen mostani kinevezéséig.

AktuálisSzekszárdtűzoltóság2017új parancsnokTolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság