2024.04.23, Kedd

Az országban egyedülálló diagnosztikai géppel bővült a bonyhádi kórház

bonyhad.hu

2017.02.21. 09:38

Új, 14 millió forint értékű ultrahang-diagnosztikai eszközzel gazdagodott a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet. Az ultrahang-diagnosztikai eszközt több vizsgálati területen is hasznosíthatja majd az intézmény, főként a stroke megelőzését szolgáló, nyaki erek feltérképezésében – jelentette ki dr. Barcza Zsolt a témában tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Hirdetés

A Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa elmondta, a Kormány által biztosított, konszolidációs támogatásokból több beruházást, eszközbeszerzést tudtak megvalósítani tavaly, illetve idén. A gasztroenterológia, a kardiológia, a nőgyógyászat és most a radiológia működését segítették ilyen módon.

– A Samsung Medison gyártmányú, nagyteljesítményű, HS50 típusú ultrahang-diagnosztikai készüléket az országban elsőként nálunk helyezték üzembe. Az új eszköz révén bővül a diagnosztikai spektrum, ami tovább emeli a betegellátás színvonalát. Helyben is lehetővé tesz olyan vizsgálatok megvalósítását, amilyenekért korábban más településekre (Szekszárd, Pécs) kellett utazniuk a betegeknek – világított rá a főigazgató, aki arról biztosított, hogy minderről valamennyi házi-, illetve szakorvost is értesítenek.

Dr. Barcza Zsolt köszönetet mondott a város vezetésének is. Úgy fogalmazott, bár már évek óta nem Bonyhád a fenntartó, 2006-tól jelentős, több mint 700 milliós támogatást nyújtott intézményünknek – ami többek között a megmentését is lehetővé tette.

– Ha akkor nem állunk a kórház mellé, akkor a mostani fejlesztésről sem beszélhetnénk, ma is visszaigazolást nyert, hogy jó döntést hozott az akkori városvezetés – ezt már Filóné Ferencz Ibolya mondta. Bonyhád polgármestere hangsúlyozta, már valóban nem Bonyhád a kórház fenntartója, ugyanakkor a céljaik közösek, amelyek közül kiemelkedik – jelentőségét tekintve – a minél színvonalasabb betegellátás biztosítása. Kiemelte, akárcsak az eddigiekben, a jövőben is mindenben számíthat az egészségügyi intézmény a város vezetésére.

AktuálisBonyhádbetegellátáseszközfejlesztésBonyhádi Kórház és Rendelőintézetkórház-konszolidációultrahang-diagnosztika