2024.03.28, Csütörtök

Egy bonyhádi szakember is megnyerheti az Év Agrárembere díjat

azevagrarembere.hu

2017.01.11. 12:02

Elérkezett harmadik szakaszához „Az Év Agrárembere kitüntető díj” versenye. Tolna megyét egy bonyhádi szakember, Dr. Füller Imre képviseli. Szavazni egészen január 31-éig lehet.

Hirdetés

„Az Év Agrárembere díj azt a célt szolgálja, hogy olyan agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai. Az agrotrend.hu portál "Az Év Agrárembere" kitüntető díjjal azokat a szakembereket tünteti ki, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért, de a díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának, ilyetén teljesítményének elismerése, kiemelése az egész társadalom előtt.” - olvasható az Év Agrárembere díj felhívásában.

Dr. Füller Imre életrajza:

Bonyhádon született 1957-ben, a mai napig itt él, amelynek megbecsült polgára. Ezt támasztja alá, hogy 2016-ban megkapta a városi önkormányzat legnagyobb elismerését a Perczel díjat. Keszthelyen a Georgikonon szerzett agrármérnök diplomát 1980-ban, majd Kisvejkén kezdett dolgozni a húshasznú magyartarka tenyészetben. 1985-től tizenöt éven át a bonyhádi Pannónia Rt.-nél állattenyésztési ágazatvezető, 2000-től a Magyartarka Egyesület ügyvezető igazgatója. 2009-től az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. Felügyelő Bizottságának elnökhelyettese. 1993-ban közgazdasági szakokleveles agrármérnök diplomát, 2010-ben az állattenyésztés tudományok PhD doktora fokozatot szerez Kaposváron. 2010-ben Ujhelyi Imre díjat kapott a magyartarka tenyésztésben és tenyésztés-szervezésben elért kimagasló munkája elismeréseként. 2012-ben Guba Sándor emlékéremmel tüntették ki. 2016-ban a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Igazgató Tanácsa és a Bonyhádi Öregdiák Szövetség munkája elismeréseként, mint öregdiákot Gyalog István emlékéremmel tüntette ki.

Társadalmi szerepvállalása:

Hosszú ideje aktív tagja azon állattenyésztői körnek, akik a tenyésztés-szervezést, a magyar állattenyésztés fejlesztését, valamint a tradíciók megőrzését szívügyüknek tekintik. Több ciklus óta a Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, az Európai Hegyitarka Szövetség, valamint a Szimentáli Világszövetség elnökségének tagja. 2009 óta az európai szövetség alelnöke, amely pozícióban 2016 augusztusában erősítette meg a nemzetközi szervezet tagsága. Egyik ötletgazdája volt a 20 éve megrendezésre kerülő Bonyhádi Állattenyésztési és Állategészségügyi Tanácskozás országos agrárfórumnak, melyet azóta minden évben vezetésével megrendeznek. Ez a szakmai nap lett az alapja a 16 éve évente megrendezésre kerülő Tarka Marhafesztivál két napos rendezvénynek, melynek szintén egyik ötletgazdája és főszervezője. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alapította Tej Szív Alapítvány kuratóriumának elnöke. 2009 óta a Debreceni Egyetem, 2010 óta a Pannon Egyetem Keszthelyi Mezőgazdaságtudományi Kara címzetes egyetemi docense. Hosszú ideje aktív tagja azon állattenyésztői körnek, akik a tenyésztés-szervezést, a magyar állattenyésztés fejlesztését, valamint a tradíciók megőrzését szívügyüknek tekintik.

A bonyhádi szakembert bárki segítheti a szavazatával, amit az www.azevagrarembere.hu oldalon lehet megtenni. A verseny mostani szakaszában január 6.-31. között van lehetőség szavazni.

AktuálisBonyháddíjAz év agrárembereszavazás2017