2024.03.28, Csütörtök

Idén utoljára gyűltek össze a Vármegyeháza dísztermében

tolnamegye.hu

2016.12.05. 15:01

Ebben az évben utolsó alkalommal tartott ülést a Tolna Megyei Közgyűlés pénteken. Döntést hoztak a jövő évi munkatervről, valamint elfogadták a megyei főépítésznek, a Katasztrófavédelem vezetőjének, és a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnökének az elvégzett munkájukról készített beszámolóikat.

Hirdetés

A 2016-os költségvetési rendelet szokásos negyedéves módosításához kapcsolódó napirendi pont részletezi, milyen forrásváltozások történtek. A főösszeg közel 46 millió forinttal nőtt, köszönhetően a több mint 12 milliós működésre fordítható rendkívüli támogatásnak, a klímastratégia kidolgozását szolgáló, 30 milliós uniós forrásnak, illetve annak a 3 millió forintos pályázati pénznek, amely a megyei értékek ifjúság körében történő népszerűsítését segíti.

A Katasztrófavédelem igazgatója, dr. Balázs Gábor tű. ezredes a helyi önkéntes tűzoltó egyesületek munkájának fontosságát hangsúlyozta, amelyhez az országos szerv támogatásokkal is hozzájárul. Mint elmondta, az önkéntesek tevékenységével növekedik a katasztrófavédők reakcióideje, így akár 18 percnél gyorsabban is kiérhetnek a megye bármely pontjára.

Ribányi József alelnök a Közgyűlés tagjainak segítségét kérte, hogy buzdítsák azokat a települési vezetőket, ahol még nem működik értéktár. Erre a felvetésre Dr. Say István megyei értéktár bizottsági elnök beszámolója alkalmával került sor, amelyből az is kiderült, hogy a megye egyre sikeresebb az értékgyűjtő munkában és a fiatalok megszólításában.

Az ülésen döntöttek egy matematikai tehetségfejlesztéssel foglalkozó alapítvány százezer forinttal történő támogatásáról is.

AktuálisKatasztrófavédelemTolna Megyei Értéktár BizottságTolna Megyei Közgyűlés