2024.03.28, Csütörtök

Gyűlést tartottak a GINOP-5.2.1-14 Ifjúsági Garancia program keretében

kormanyhivatal.hu

2016.12.04. 14:21

December elsején a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által megrendezett időközi értékelő konferencián bemutatták a projekt eddigi eredményeit, tapasztalatait, valamint a jövőbeli lehetőségeit.

Hirdetés

Amreinné dr. Gál Klaudia, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Bacsó Orsolya projektmenedzser. a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa ismertette az országos eredményeket. Az Európai Unió 2015-ben indult új, a fiatalok munkaerő-piaci esélyeit növelő kezdeményezése, az Ifjúsági Garancia program fő célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához; a szakképzetlen fiatalok a gazdaság igényeihez igazodó szakképesítést szerezzenek, a szakképzett fiatalokat pedig a munkatapasztalat megszerzésében és az elhelyezkedésben segítsék.

Ezt követően Rittlinger Zoltán, a Pécsi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese a GINOP 5.2.4 és GINOP 5.2.5 gyakornoki programok megvalósításáról számolt be, mint a lebonyolításért felelős szakképzési centrumok régiós szakmai vezetője.

Mátyás Tibor Attila, a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkaerő-piaci főtanácsadója a program Tolna megyei eredményeit, tapasztalatait mutatta, illetve felvázolta a jövőbeli lehetőségeket is. Előadását követően Illés Tamás, az Alisca Fitt Kft. ügyvezetője és Németh Rebeka alkalmazott röviden elmesélték, hogyan sikerült egymásra találniuk a GINOP-5.2.1-14 Ifjúsági Garancia programnak köszönhetően, mint munkáltató és álláskereső, hogyan segítette a projekt Rebeka elhelyezkedését, aki a támogatás lejártát követően továbbra is az Alisca Fitt Kft-nél dolgozik.

A szakmai program végén Szűcsné dr. Füredi Szilvia főosztályvezető összegezte a konferencián elhangzottakat, reményét kifejezve, hogy az minden résztvevő számára hasznos és előre mutató volt.

AktuálisIfjúsági Garancia ProgramTolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályidőközi konferencia