2024.04.25, Csütörtök
Elengedhetetlen az állampolgárok tájékoztatása a téli időjárási eseményekről

Elengedhetetlen az állampolgárok tájékoztatása a téli időjárási eseményekről

tolna.katasztrofavedelem.hu

2016.12.09. 09:11

A rendkívüli téli időjárásra való felkészülés feladataiban érintett bizottsági tagok kerekasztal beszélgetésen vettek részt a Tolna Megyei Védelmi Bizottság kezdeményezésére.

Hirdetés

Kerekasztal beszélgetésre invitálta 2016. december 8-ára a rendkívüli téli időjárási események kezelésében résztvevő szervezetek képviselőit a Tolna Megyei Védelmi Bizottság Titkársága.

A meghívásnak eleget téve a közút- és autópálya kezelő, a vasút- és autóbusz társaság, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és az áramszolgáltató szakemberei kötetlen szakmai beszélgetés során áttekintették az érvényben lévő speciális szakmai eljárásrendeket, a kapcsolattartás és az együttműködési tevékenység további lehetőségeit. A résztvevők egyeztettek az egyes szervezetek irányítási rendszeréről, egy esetleges rendkívüli téli időjárási esemény során a feladatellátáskor végzett közös tevékenységről, a lehetséges kapcsolódási pontokról.

Valamennyi résztvevő egyetértett abban, hogy az elmúlt évek tapasztalati során elmondható, hogy Tolna megyében az együttműködés színvonalas, a jogszabályi előírásoknak megfelelő, de szükséges az állampolgárok fokozottabb tájékoztatása a téli időjárási helyzetekben követendő magatartási szabályokról, különösen a rendkívüli eseményekre.

AktuálisTolna megyeTolna Megyei Védelmi Bizottságrendkívüli téli időjáráskerekasztal beszélgetés