2024.03.29, Péntek

Átadták a Pétermann Jakab-díjat Bonyhádon

bonyhad.hu

2016.12.16. 10:26

A 2016-os év utolsó tervezett képviselő-testületi tanácskozását követően tartotta meg hagyományos év végi polgármesteri fogadását Filóné Ferencz Ibolya. A rendezvényen sor került a Pétermann Jakab-díj átadására. Idén a képviselő-testület döntésének megfelelően Bogos László, a Bogos-Trans Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az elismerést a város polgármesterétől.

Hirdetés

Bonyhád Város Önkormányzata a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatottság javítása és a szakképzés fejlesztése területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismerésére alapította meg még 2014-ben a „Pétermann Jakab”-díjat, amely az év vállalkozója részére adományozható. A képviselő-testület a díj alapításával egyúttal tisztelettel emlékezik Pétermann Jakabra, aki megalapozta Bonyhádon a cipőipart, a gyár egyik létrehozója volt.

A Bogos-Trans Kft. létrejötte, vagyis 1991-től foglalkozik belföldi, kisebb mértékben pedig nemzetközi ömlesztett gabona szállítmányozással. A cég alapvető célkitűzése – amely nem változott az évek során –, hogy megfelelő helyre, időben, minőségben és mennyiségben biztosítsa az árut megrendelői számára. Mindezek mellett még számos sikerrel és életképes tervvel rendelkeznek, amely a díjazott cégről és annak vezetőjéről készült kisfilmből is kiderült a jó hangulatú programon, amely Pecze Zsófia és Pecze István játékának köszönhetően kiváló muzsikával kezdődött.

A díjátadást követően a 2016-os esztendő értékelése, illetve a jövőre vonatkozó tervek összegzése következett Filóné Ferencz Ibolyától. A résztvevők őszinte elismerését kiváltva, kiváló prezentációt tartott a polgármester, aki ezután szeretetteljes, áldott karácsonyt, illetve egészségben és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt a jelenlévőknek, megköszönve valamennyi kollégája, vállalkozó és intézményvezető munkáját, segítségét.

AktuálisBonyhádképviselő-testületPétermann Jakab-díjpolgármesteri fogadás