2024.03.28, Csütörtök

Szekszárd tájékoztató kampányt indít a népszavazásról

MTI

2016.09.21. 13:03

A szekszárdi önkormányzat saját költségvetéséből kétmillió forintot fordít az október 2-i népszavazással összefüggő közérdekű tájékoztatásra. Erről szerdán, rendkívüli ülésen döntött a megyeszékhely közgyűlése.

Hirdetés

A testület arról is határozott, hogy támogatja a kötelező betelepítés elutasítását, és felkéri a szekszárdi választókat a népszavazáson való részvételre, illetve arra: "ne hagyják, hogy mások döntsenek jövőnkről és biztonságunkról".
    

A fideszes többségű közgyűlés 12 igen szavazattal, 4 ellenében hozta meg a döntést; az MSZP két, a PM egy képviselője a vitában jelezte, hogy nemmel fog szavazni.
    

- A tömeges, illegális bevándorlás az önkormányzatok szintjén is növelné a bűncselekmények és terrorcselekmények elkövetésének veszélyét, (...) a betelepítés pedig szociális, lakhatási és kulturális problémákat vetne fel - indokolta Ács Rezső, a város polgármestere a határozati javaslatot.
    

Az ülésen elmondta: Szekszárd környékén rendőrségi intézkedés is történt migránsokkal szemben. A határ menti szolgálatban sok szekszárdi rendőr vesz részt; az lenne az igazi, ha ők a helyi közbiztonság fenntartásában dolgoznának - tette hozzá. 
    

Arra kérte a képviselőket, "felelősen családanyaként, családapaként, egyszerű szekszárdi polgárként" gondolkozva biztassák ismerőseiket, barátaikat a népszavazáson való részvételre, és egységesen döntsenek a szekszárdiak arról, hogy város a jövőben is biztonságos legyen.
    
A polgármester azt is elmondta: a kétmillió forintos keretből sajtóhirdetésekben tájékoztatják a lakosságot a népszavazás fontosságáról, plakátokat helyeznek el a városban, valamint polgármesterként minden szekszárdihoz eljuttatott egy részvételre buzdító levelet.
 

- Nem kívánjuk befolyásolni, ki hogy szavaz, ez mindenki számára lelkiismereti kérdés, azt szeretnénk, ha minél többen mennének el a népszavazásra - fűzte hozzá.
    

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Aktuálisbevándorlásnépszavazás