2024.04.25, Csütörtök

Több dologban is együttműködik a szekszárdi önkormányzat és a Balassa Kórház

szekszard.hu

2016.07.11. 13:37

Megoldják az Ybl Miklós utca parkolási problémáját, üvegházat üzemeltetnek, detoxikálót telepítenek és a zöldfelületek gondozásáról is tárgyaltak.

Hirdetés

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere sajtótájékoztatón ismertette, hogy a Tolna Megyei Balassa János Kórházzal több dologban is együttműködési megállapodást kötöttek.

Parkolási gondot oldanak meg

Sikerült megoldást találni egy hosszú évek óta fennálló problémára, miszerint az Ybl Miklós utcában parkoló autók akadályozzák a közlekedést. A kórház kerítését az Ybl utcai bejárat és a véradó állomás között három méterrel beljebb helyezik, így a parkolókat is beljebb tudják majd telepíteni, ami lehetővé teszi a kétirányú forgalmat.

A munkákat minél előbb, de legkésőbb év végéig be szeretnék fejezni. A polgármester hozzátette, hogy a beruházás kapcsán megkeresik majd a környékbeli vállalkozókat is, akiknek az ügyfélköre szintén élvezni fogja az új parkoló előnyeit.

Üvegház üzemeltetés

Az önkormányzat rendbe hozza és üzemeltetni fogja a kórház több mint 200 négyzetméteres üvegházát. Az épület jó ideje kihasználatlanul áll, régebben itt nevelték a kórház területének parkosításához szükséges palántákat. Az épület a város fenntartásában is a közterületekre szánt dísznövény palánták előállításának helye lesz, de a kórház parkjába is juthat néhány belőlük. A tervek szerint már a jövőre kikerülő virágok is itt nevelkedhetnek.

Detoxikáló konténert telepítenek

Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgató-főorvosa hangsúlyozta, attól függetlenül, hogy az intézményük megyei lefedettségű, nagyon sok szállal, nem csak helyileg, hanem betegek és munkavállalók révén is kötődik a városhoz. Ezért is fontos az önkormányzattal való néhány évvel korábban elindított együttműködés. Ennek keretében segíti majd a kórházat a város egy detoxikáló konténer állomás létrehozásában, az ehhez szükséges közművek kiépítésében és a konténer alapjának elkészítésében.

Zöldterületek gondozása

A zöldterület gondozási kapacitások megosztásáról is döntött az egészségügyi intézmény és az önkormányzat. A kórház rendelkezik olyan gépekkel, amelyek nagy füves felületek nyírására alkalmasak, ám kihasználtságuk nem teljes. Ezen gépek szabad kapacitásait a város rendelkezésére bocsátják, cserébe segítséget kapnak a kézi kaszálást igénylő területek rendben tartásában, amire a kórháznak nincs embere. A segítségnyújtás kiterjed majd a téli síkosságmentesítésre is.

(szekszard.hu)

AktuálisSzekszárdács rezsőegyüttműködésbalassa kórház