Aktuális

Erre figyeljenek az autósok - Matricát a felhőből!

2017.12.10

Van néhány fontos változás, amire érdemes odafigyelni: a 2018-as matricák elővásárlása már december elsején elindult, illetve lesznek új fizetős szakaszok is, így érdemes már ezekkel is számolni a 2018-as utazások tervezésénél.

Dombóváron ünnepeltek a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai

2017.12.09

A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai advent idején már régóta a gunarasi Camping Étteremben gyűlnek össze azért, hogy részt vegyenek közös karácsonyukon.

A szeméttel együtt kidobott két kölyök kutyát találtak a Szekszárdi Kutyamenhely munkatársai

2017.12.08

Két kölyökkutyát találtak az M9-es körforgónál a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető alapítvány munkatársai csütörtökön.

Tizenötmillió forintból újult meg a Családok Átmeneti Otthona Szekszárdon

2017.12.08

Tizenötmillió forintból újult meg Szekszárdon a Családok Átmeneti Otthona, ahol immár egész családokat is tudnak fogadni az ország egész részéből.

Együttműködési megállapodást írtak alá a Paksi Metszetben

2017.12.07

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Régészeti Tanszéke és a Paksi Városi Múzeum. A dokumentumot prof. dr. Bereczkei Tamás dékán és dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a múzeum igazgatója írták alá a Paksi Metszetben.

Afrikai sertéspestist mutatott ki a Nébih egy, az ukrán határon elkobzott sertéshús mintában

2017.12.07

A súlyos gazdasági kárral járó betegség terjedésében jelentős szerepe van a felelőtlen emberi magatartásnak, mivel a fertőzött állatok húsának illegális szállításával rövid idő alatt nagy távolságokra eljuthat a vírus.

Diákok ezrei tanulhatnak jobb körülmények között Tolnában

2017.12.06

Gyermekek ezreinek oktatásához és egészségmegőrzéséhez biztosíthatóak jobb feltételek Tolnában abból a mintegy 9,5 milliárd forintból, amelyet a megye intézményei eddig elnyertek az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program (EFOP) pályázatain - mondta az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár szerdán Dombóváron.

A Paks II.. beruházás és a Sió projekt került a fókuszba a Tolna Megyei Mérnöknapon

2017.12.06

A mérnöktársadalom számára nagy kihívást jelentő Paks II. beruházásról és a Sió projektről szerezhettek hasznos ismereteket a Tolna Megyei Mérnöknap résztvevői pénteken Szekszárdon, a Művészetek Házában.

A nyugdíjbiztosításoknál a december a szerződési csúcsidőszak az adójóváírások miatt

2017.12.05

Az Union Biztosító becslése szerint az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma az idei év végére elérheti a 250 ezret, ez azt jelenti, hogy 2016 év végéhez képest harmadával többen vennék igénybe ezt a már közel négy éve elérhető termékkört - közölte a biztosítócég az MTI-vel.

Péntekig kell jelentkezni a középiskolai központi írásbelikre

2017.12.04

Péntekig kell jelentkezniük a központi középiskolai írásbelire az általános iskolásoknak - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn.

A Richter szerint nincs összefüggés a vizsgált gyógyszere és a májkárosodás között

2017.12.04

A Richter Gedeon gyógyszergyár szerint nincs összefüggés Esmya nevű gyógyszere és a májkárosodás között - reagált a társaság az MTI megkeresésére a hírre, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) illetékes bizottsága vizsgálatot indított, mert a gyógyszerrel kezelt négy páciensnél súlyos májkárosodást jelentettek be.

Tudományos konferenciát tartottak a paksi múzeumban

2017.12.03

Hadtörténet korszakokon át – Újabb kutatások eredményei a Dél-Dunántúlról címmel rendezett országos tudományos konferenciát a Paksi Városi Múzeum és a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottságának Hadtörténeti Munkabizottsága a paksi múzeumban.

Szekszárdon sokan fontosnak tartják az adományozást

2017.12.02

Összesen 841 kilogramm élelmiszer-adományt gyűjtött össze a Gyöngysor Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos kampányához csatlakozva Szekszárdon.

Megkezdődhet az új uszoda építése Szekszárdon

2017.12.01

Hozzájárult a kormány az új szekszárdi uszoda építésének megkezdéséhez. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentett és az MTI által közölt hírt Ács Rezső polgármester posztolta ki Facebook oldalára.

Foglalkoztatási konferenciát és börzét tartottak Bonyhádon

2017.12.01

A Bonyhádi Járási Foglalkoztatási Paktum és a Széchenyi Programiroda közös szervezésében konferenciával egybekötött börzét tartottak 2017. november 29-én Bonyhádon, a Művelődési Központban. A rendezvény keretében a résztvevő vállalkozások és álláskeresők tájékozódhattak a paktum által nyújtott lehetőségekről, különféle álláslehetőségekről, valamint az elérhető pénzügyi szolgáltatásokról. A résztvevőket Amreinné dr. Gál Klaudia, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte.

Több maradhat a munkavállalóknál a cafeteria-juttatásokból jövőre

2017.12.10

A béren kívüli juttatások adótartamának csökkenése miatt akár havi 5000 forinttal is több maradhat a munkavállalóknál jövőre - mondta Fata László cafeteria-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Tolna büszke a sportolóira

2017.12.09

Első alkalommal adták át a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjakat az új időpontban, decemberben, a városi sportünnepen. A MAG-Házban rendezett eseményen a tolnai VB-, EB-érmes, valamint az országos bajnok sportolókat is köszöntötték.

Több fekhely jut a szülőknek a szekszárdi gyermekosztályon

2017.12.08

Megújult a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának második emelete. A korszerűsítéshez a szekszárdi önkormányzat nyújtott segítséget.

Vasutas véradónapot tartanak országszerte

2017.12.08

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg az országos vasutas véradónapot a MÁV Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Megnyitják a második kamrát a bátaapáti radioaktív hulladéktárolóban

2017.12.07

Megtelt a Bátaapátiban lévő Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) első kamrája, 2018-ban már a második kamrába szállítják a Paksi Atomerőműben keletkezett radioaktív hulladékot - mondta el a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Csütörtöktől lehet adatokat módosítania keresztféléves felvételi eljárásban

2017.12.07

A felvi.hu tájékoztatója szerint csütörtöktől az ehhez szükséges ügyintézési funkciók elérhetők az e-felvételi rendszerében.

Harminc éves a dombóvári tűzoltólaktanya

2017.12.06

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság múlt héten tartotta nyugdíjas találkozóját, melynek alkalmából a tűzoltólaktanya építésének harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek.

Több mint harmincmillió forint büntetést szabtak ki Tolna megyében idén a vámosok

2017.12.05

A vámosok pálinkafőzdékben, borászatoknál, kis- és nagykereskedőknél is jártak az elmúlt hónapokban. De számítani lehet rájuk a közutakon is. Az idén összesen 2800 körüli ellenőrzést végeztek ebből 270 esetben történt jogsértés, amely büntetést vont maga után.

Harminc éves a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület

2017.12.05

Fantasztikus gálaműsorral, igazi születésnapi bulival ünnepelte meg szombaton a Kränzlein Néptánc Egyesület létrejöttének 30. évfordulóját.

1,2 milliárd forintból újult meg a Bor utca Szekszárdon

2017.12.04

A Bor utca hivatalos átadásával lezárult a Modern Városok Program első üteme Szekszárdon.

Módosították a temetkezésről szóló rendeletet Szekszárdon

2017.12.04

Módosította a szekszárdi közgyűlés a temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendeletet. A változtatásokat több olyan tapasztalat indokolta, amelyek az üzemeltetés során merültek fel, de a díjtételek is emelkednek.

Fellobban az első gyertyaláng Paks adventi koszorúján

2017.12.03

Pakson már megszokott, hogy karácsony közeledtével adventi udvarba hívják a lakosságot, ami idén sincs másként. A történelmi egyházakkal és a Paksi Kertbarátok Egyesületével közösen, a szervező önkormányzat, december 3-án 17 órára várja a lakosságot a Városháza előtti térre, ahol meggyújtják az első gyertyát a város adventi koszorúján.

A régi 20 000 forintos bankjegyek már csak idén használhatóak

2017.12.01

A régi - 2015 előtt kibocsátott - 20 ezer forintos bankjegyekkel már csak az idén év végéig lehet a vásárláskor fizetni, mert 2017. december 31-től a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Paksi bővítés - A háttér-infrastruktúra építésével kezdődik a projekt jövőre

2017.12.01

A háttér-infrastruktúra, a felvonulási terület kiépítésével kezdődik 2018 elején Paks II projekt megvalósítása, elsőként közel nyolc hektáron üzemcsarnokok, tároló terek, betonüzemek épülnek - mondta a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős államtitkár pénteken Szekszárdon.

Letették az újonnan kialakítandó üzemcsarnok alapkövét Bonyhádon

2017.12.01

A BONYCOM Közüzemi Nonprofit Kft. Bonyhád Város Önkormányzatával konzorciumban 2017. június 1-jén a TOP-1.1.1-15-TL1-2016-00006 azonosító számú, a „Völgység Ipari Park bővítési lehetőségeinek megteremtése” című projekt megvalósítására aláírta a Támogatási szerződést, amelynek összköltségvetése 300,00 millió Ft, 100 % intenzitású, vissza nem térítendő támogatás.