Aktuális

Nem adott elsőbbséget a jármű vezetője

2018.04.23

Tíz baleset történt a hétvégén Tolna megyében.

Jó egészségi állapotban van az a magyar kutató, aki ebolavírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát

2018.04.23

Jó egészségi állapotban van és továbbra is tünetmentes az a magyar kutató, aki ebolavírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát. A tudóst továbbra is elkülönítve kezelik - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az MTI-nek hétfőn.

Velocipéd méretre készül, mint a nadrág

2018.04.22

Az autósok dudálnak, sőt akad, aki meg is áll, hogy készítsen egy fotót, a biciklisek hasonlóképpen, amikor a Ring házaspár megteszi szokásos körét az új járműveik nyergébe pattanva. István és Magdi korábban a veterán motorok szerelmese volt, az elmúlt években verklisként váltak ismertté országosan, újabb hóbortjuk a velocipéd.

Jótékonysági akciót indít a Vannet három dél-dunántúli régiójában

2018.04.21

Egy éven keresztül ingyenes szélessávú internetet biztosítanak egy tehetséges, de rászoruló dél-dunántúli fiatalnak. A pályázatra május 13-ig lehet jelentkezni.

320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot

2018.04.21

Hatalmas érdeklődés övezi a 2017-ben elindított Vándortábor Programot: a 320 vándortáborba, a gyalogos, kerékpáros és vízi túrákra mostanáig több mint 7000 tanuló jelentkezett.

Kiválasztották a Paks borait

2018.04.21

Idén 151 bort neveztek a gazdák a városi borversenyre, 79 vöröset, 49 fehéret, rozé és sillerbor pedig összesen 23 került a bizottságok asztalára.

NMHH: 48 millió forintos bírság a UPC-nek jogszerűtlen piaci magatartása miatt

2018.04.20

Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Bronzérmesek a bonyhádi kézilabdázó lányok

2018.04.19

Április 12-15. között rendezték meg az idei tanév „B” kategóriás Kézilabda Diákolimpia Országos Döntőjét. Idén összesen 135 csapat nevezett a bajnokságba.

Továbbfejlesztik a megújulóenergia-rendszert Tamásiban

2018.04.18

Továbbfejlesztik a Tolna megyei Tamásiban több mint egymilliárd forintért kiépített geotermális fűtési rendszert, amely biomassza alapú megújuló energia felhasználásával egészül ki.

Folytatódik az együttműködés a szekszárdi német színház és a pécsi egyetemi színpad között

2018.04.18

Továbbmélyítette jó kapcsolatát a Magyarországi Német Színház (DBU) és a Janus Egyetemi Színpad (JESZ): az immár öt éve tartó partnerségüket április 16-án ünnepélyes keretek közt hosszabbították meg.

Tájékoztatás az óvodai és iskolai kedvezmények igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítványokról

2018.04.17

Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Foglalkoztatási Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya tájékoztatja a családi pótlékban részesülő személyeket, hogy a nevelési-oktatási intézmények által biztosított kedvezmények (étkezési, tankönyv-vásárlási kedvezmény) igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítvány kiállítása az eddigi gyakorlatnak megfelelően a családtámogatási szervnél kérelmezhető.

Szünetel az ügyfélfogadás a rendőrkapitányságokon jövő kedden

2018.04.17

Szünetel az ügyfélfogadás a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken jövő kedden - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Esélyegyenlőségi napot tartanak Pakson

2018.04.16

Esélyegyenlőségi napra várja az érdeklődőket a Paksi Református Egyházközség és a Veled is törődünk Egyesület április 17-én 16 órára a Csengey Dénes Kulturális Központba.

Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán

2018.04.16

Hetek óta álhír terjed lakossági energetikai támogatásokról olyan hiteltelen internetes oldalakon és közösségi média profilokon, amelyek valójában nem elérhetőek - áll a Magyar Energiahatékonysági Intézet közleményében.

Miklós Editet választották síszövetségi elnöknek, a régi elnök szerint jogszerűtlenül

2018.04.15

Visszahívták a teljes elnökséget, majd az olimpiai hetedik Miklós Editet, a héten visszavonult alpesi sízőt választották meg elnöknek vasárnap a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

Hajókirándulásokkal, gyalog- és lovas túrákkal kezdődik a szezon a Gemencben

2018.04.23

Háromnapos programsorozattal, hajókirándulásokkal, lovas- és gyalogtúrákkal kezdődik a hosszú hétvégén az ökoturisztikai idény a Gemencben.

Novák Katalin: idén 3-4 ezerrel bővül a bölcsődei férőhelyek száma

2018.04.23

Még az idén 3-4 ezerrel bővül a bölcsődei férőhelyek száma - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Bárki tud jót cselekedni a Földért

2018.04.22

Az Egyesült Államokból 1970-ben társadalmi kezdeményezésként kezdődött, és mára világméretűvé vált a Föld napja, a világ legnagyobb önkéntes akciója, amely a természeti értékekre hívja fel a figyelmet.

Másfél évtizede nem látott béremelkedés év elején

2018.04.21

Másfél évtizede nem volt ilyen erős béremelkedés, mint idén a január-februári időszakban, 12,9 százalékkal emelkedtek a nettó és bruttó keresetek egyaránt a nemzetgazdaságban. A mérsékelt inflációnak köszönhető kimagasló, 10,7 százalékos reálbér-emelkedés a magyar családok anyagi helyzetét érdemben javítja, vásárlóerejét pedig nagyban növeli.

Tünetmentes a magyar kutató, aki Ebola vírussal fertőződhetett meg

2018.04.21

Továbbra is tünetmentes az a magyar kutató, aki múlt pénteken egy állatkísérlet során Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát, de a karantént még nem oldják fel, mert a lappangási idő 21 nap – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli Híradójában szombaton.

A Tüske Pince Szekszárdi Bikavér 2016 is részt vesz a Kékfrankos Április Nagykóstolón

2018.04.20

Tizenöt borvidék több mint ötven termelőjének száznál is több borát ismerhetik meg a látogatók a Winelovers által szervezett Kékfrankos Április Nagykóstolón szombaton Budapesten.

Rugalmassá alakították a világ legkeményebb anyagát

2018.04.20

Hajlékonnyá válik a világ legkeményebb természetben előforduló anyaga, a gyémánt, ha nanoméretű tűkké alakítják - mutatta be felfedezését egy nemzetközi kutatócsoport a Science című tudományos folyóiratban.

Felsőoktatási felvételi - Kezdődik az ügyintézés időszaka

2018.04.19

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Korszerűsítik az őcsényi repülőtér főépületét

2018.04.18

Korszerűsítik az őcsényi repülőtér főépületét, a több mint ezer négyzetméteres ingatlant vendéglátásra tervezi hasznosítani a tulajdonos önkormányzat - közölte a Tolna megyei település polgármestere az MTI-vel.

Ajánljon Ön is helyszínt a 2018-as Speedmarathonhoz!

2018.04.18

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol 2018. május 14-étől egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Ingyenes fogászati és szájüregi szűrés Szekszárdon

2018.04.17

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya fogászati és szájüregi szűrőnapot szervez 2018. április 21-én szombaton 10.00 – 16.00 óráig. A szűrésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Taroltak a paksi csapatok a katasztrófavédelmi versenyen

2018.04.17

A napokban rendezték meg a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Tolna megyei döntőjét, amelynek helyszíne Tolna volt.

Tejterméket hív vissza a Tesco

2018.04.16

Biztonsági okokra hivatkozva visszahívja az 1,5 százalékos Riska I love UHT tejet a Tesco.

Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére

2018.04.16

Elsősorban a szülők, nagyszülők, de háziorvosok, szülészorvosok, kolléganők is jelölhetik a védőnőket az év védőnője díjra - közölte a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A vikingek napkövei nagyon pontosan segítették a hajósokat

2018.04.15

Nagyon pontosan segítette az égbolt-polarizációs viking navigáció a hajósokat még felhős meteorológiai viszonyok között is - mutatták ki számítógépes szimulációkkal az ELTE kutatói.